ACTIE: GRATIS SPOELBAK UITSPARING TWV: €219,- BIJ BESTELLING VAN BOVEN DE €999,-

Informatie over Aanrechtblad-composiet.nl

Wij zijn op dit moment marktleider van het fabriceren en het installeren van natuurstenen keukenwerkbladen in Nederland, België en Luxemburg.

Wij hebben als doel dat wij elke klant de hoogste kwaliteit producten en service leveren met het beste materiaal verkrijgbaar. Ondanks dat wij gaan voor kwaliteit willen wij dat onze producten betaalbaar blijven en gaan hier dan ook volledig voor.

Niet leveren wij alleen keukenwerkbladen; wij leveren veel producten die te maken hebben met natuursteen of keukenwerkbladen.

Van het bezoeken van de website tot de laatste schroef zijn wij volledig op u gericht. Klanttevredenheid staat bij ons erg hoog. Wij willen er dan ook zeker van zijn dat wij u tevreden houden.

Wij willen u erg graag helpen.

Informatie over Silestone

Onze Silestone composiet is ontwikkeld om keukens en badkamers zeer mooi te maken door de prachtige producten. Silestone heeft veel verschillende kleuren die gekozen kunnen worden voor een blad. Silestone composiet beschikt bovendien van een beschermingslaag die maximale schoonheid biedt.

Onze Silestone producten bestaan voor 93% uit natuurlijk kwarts; hierdoor is het materiaal erg sterk en bestendig tegen vele dingen. Silestone is het ideale materiaal om voor de keuken, badkamer, vloer of wand te gebruiken. Dit geeft een luxe uitstraling en Silestone is dan ook een uniek product op de markt.

Ook zoals eerder vernoemd heeft Silestone veel kleur mogelijkheden en is het dus iedere stijl een uitstekende oplossing. Zo heeft iedere badkamer of woonkamer zijn eigen uitstraling waardoor er verschillende kleuren nodig zijn om voor iedere mogelijkheid een passende kleurencombinatie te maken. Silestone is echt  een investering voor de lange termijn. Veel mensen denken dan ook dat in de toekomst Silestone erg veel gebruikt gaat worden.

Informatie over Compac

Compac is weer iets anders dan Silestone. Het merk Compac is op het moment marktleider op het gebied van decoratieve oppervlaktes. Compac is een bedrijf dat is opgericht in 1975. Compac was het eerste Spaanse bedrijf dat zich specialiseerde in het maken en verhandelen van marmer en kwarts. Compac levert ieder jaar meer dan 4.5 miljoen vierkante meter producten over de hele wereld en is dan ook een van de grootste spelers op het gebied van natuursteen.

VRAGEN DIE VEEL WORDEN GESTELD

Wat wegen de werkbladen? Zijn de natuurstenen werkbladen zwaar?

Natuursteen is, ongeacht van het soort materiaal, ontzettend zwaar. Om een voorbeeld te geven, graniet weegt circa 80 kilo per vierkante meter.

Waar kunt u graniet en kwarts allemaal voor gebruiken?

Graniet en kwart kan niet alleen in de keuken gebruikt worden. Deze materialen zijn ontzettend veelzijdig en zijn voor veel verschillende toepassingen geschikt. Zo kunt u ook een badkamer aanvullen met composiet of open haard van graniet maken.

Waarom wordt graniet en kwarts zoveel voor werkbladen gebruikt?

Beide materialen kunnen prima tegen een stootje. Beide hebben geen enkel probleem met hete pannen of het voortdurend morsen van vloeistof op het oppervlak. Ook word het snel een rommel in een keuken en daarom is het een voordeel dat graniet en kwarts gemakkelijk schoon te maken zijn.

Waarom zijn graniet en kwarts populaire materialen?

Het probleem wat er in het verleden voor zorgde natuursteen nog niet zo populair was onder de bevolking, was de prijs. Natuurstenen zoals composiet zijn dus van nature erg prijzig en dat is iets waar wij onze kansen zagen. Zo hebben wij ervoor gezorgd dat we geen onnodige kostenposten hebben zoals veel te grote showrooms of talloze opslag kamers voor het opslaan van natuurstenen. Zo hebben we ervoor kunnen zorgen dat een granieten of kwarts werkblad voor iedereen betaalbaar is.

Zitten er oneffenheden in de keukenwerkbladen?

We gebruiken bij het maken van onze werkbladen de hoogste kwaliteit steen. Dit geeft u alleen geen zekerheid dat er geen krasjes of kleine onzuiverheden voorkomen bij u in het blad. Daarom hebben wij ervoor gezorgd dat we deze goed weg kunnen werken door middel van een speciaal snufje. Dit is echter niet het geval voor onze composieten werkbladen. Deze composieten werkbladen worden namelijk met de hand gemaakt en bij de produtie hiervan worden de kleine onzuiverheden er gelijk uitgehaald.

Zijn marmer, kalksteen & leisteen goede materialen om te gebruiken voor een keukenwerkblad?

Dit zijn materialen van een veel lagere kwaliteit. Zo gaan deze werkbladen ook veel korter mee dan wanneer u een granieten of een kwarts werkblad koopt. Er zit maar een groot voordeel aan deze materialen en dat is dat ze relatief goedkoop te verkrijgen zijn. Toch kan u ik garanderen dat u uiteindelijk duurder uit bent door deze slechte investering voor op de korte termijn. Dit komt doordat er altijd wel schade zal ontstaan op dit lage kwaliteit natuursteen.

Welke eigenschappen hebben de materialen graniet en marmer?

Alle materialen ontstaan op een andere manier. Zo ontstaat graniet diep onder de grond bij een hoge temperatuur. Dit maakt het product ook prijziger omdat het iets lastiger te verkrijgen is. Zo ontstaat marmer door middel van kristallisering bij een lageren temperatuur.

Is graniet, kwarts of marmer het beste voor een keukenwerkblad?

Al onze graniet, kwarts of marmeren bladen worden gepolijst. Dit maakt ze ook de veiligste natuursteen voor in de keuken omdat ze bijna overal tegen bestand zijn. Dit is voornamelijk de reden dat deze materialen vaak gebruikt worden als keukenwerkblad omdat er in de keuken er gewerkt wordt met hete objecten, scherpe objecten en verschillende vloeistoffen.

Veel fabrikanten die composietenwerkbladen leveren zeggen dat hun werkblad niets, of bijna niets in zich opneemt. Dit is niet helemaal waar omdat een steen altijd iets zal opnemen, ongeacht hoe sterk de beschermlaag ook is. Toch zit er een groot voordeel aan composiet werkbladen. Dit voordeel houdt in dat composiet met de hand word gemaakt. Dit blad wordt dan professioneel gemaakt met de hand en de professionele medewerkers in de fabriek zorgen er dan voor dat er geen onzuiverheden meer in het blad zitten. Niet alleen zorgt een vakman er voor dat er geen onzuiverheden in het blad komen ook zorgt hij ervoor dat de kleur in tact blijft en na een aantal jaar gaat veranderen. Dit komt namelijk snel voor bij anderen steensoorten. Ook wordt nadat het werkblad is voltooid in een laboratorium gecontroleerd of het blad duurzaam is en of alles netjes is afwerkt om zo problemen in de toekomst te voorkomen.

Composiet heeft heel erg veel dezelfde eigenschappen als u deze vergelijkt met graniet. Toch is composiet een materiaal dat sterker is en veel langer meegaat. Zo is er het verschil in opnemen. Composiet neemt echt heel erg weinig vocht in zich op wat zich een van de sterkste materialen op aarde maakt. Dit is ook de reden dat dit materiaal vaak gebruikt wordt als keuken of badkamerbladen. Dit zijn kamers waar een kraan in het werkblad aanwezig is en dus ook meer water gemorst kan worden.

Marmer is een materiaal dat niet vaak in de keuken wordt gebruikt. Marmer is namelijk goed bestand tegen vocht. Ondanks dat marmer vocht in zich op neemt, wordt het vaak in badkamers of toiletten geplaatst. Marmer heeft hiervoor de juiste uitstraling. Ook kan marmer dienen als muur decoratie bij een zwembad of bij u in huis. Zo zijn er altijd verschillende manieren waarop u marmer kunt plaatsen.

Kwarts, wat is dat eigenlijk?

Kwarts is gekristalliseerd siliciumdioxide (SiO2), dit ziet er meestal wit of doorzichtig uit, hoewel het andere kleuren kan hebben. Dit zou kunnen komen door verkleuring of door eventuele onzuiverheden in het steen.

Als kwarts wordt gewonnen, is het nog in een zuivere staat. Hierdoor kan het direct naar de fabriek om bewerkt te worden en komen er geen meerdere tussenpartijen aan te pas.

Terrazzo, wat is dat eigenlijk?

Terrazzo is een materiaal dat al eeuwen lang word gebruikt. Het wordt gemaakt door marmer- of natuursteenkorrels te mengen met cement. Hierdoor wordt Terrazzo een erg sterk materiaal en ziet het er erg mooi uit. Ook is Terrazzo een van de materialen die door een vakman met de hand wordt bewerkt.

Keramiek, wat is dat eigenlijk?

Keramiek wordt vaak gebruikt in keukens. Dit komt doordat keramiek een erg warme uitstraling heeft en gemakkelijk te maken is. Keramiek is gemaakt van platen klei waar tijdens het productie proces bindmiddelen en kleurstoffen wordt gevoegd. Hierna wordt alles in een oven gebakken. Veel mensen denken dat in de toekomst iedereen een keuken van keramiek zal hebben. Vooral in Italië worden over het algemeen veel meer keramieken keukens gemaakt dan in anderen landen.

Kan er met een mes op het graniet gesneden worden?

Graniet is het sterkste materiaal dat wij te bieden hebben. Veel mensen denken dat als ze een granieten aanrechtblad hebben dat ze geen snijplanken meer nodig hebben. Dit is niet helemaal waar als u uw messen niet wilt beschadigen. Graniet is namelijk zo sterk dat het zelfs uw messen bot maakt als u het aanrechtblad als snijplank wilt gebruiken. Daarom raden wij u gewoon aan om snijplanken te gebruiken bij het snijden van uw etenswaren.

Welke dikte hebben de keukenbladen?

Er zijn veel verschillende diktes van werkbladen. Zo kunnen wij ook werkbladen opdikken. Dit staat allemaal uitgelegd op de werkbladen pagina.

Worden de stenen materialen afgedicht?

Over het algemeen zijn mineralen onder de grond erg makkelijk af te brokkelen, dit komt omdat ze erg snel vocht in zich opnemen. Het ligt er natuurlijk wel aan wat voor vloeistof er in de steen wordt opgenomen maar dit kan voor vervelende vlekken in uw natuursteen zorgen. Er zijn veel manieren om deze vlekken en onzuiverheden weg te halen. Toch zoeken wij liever de oorzaak op. Dit komt omdat naar onze mening voorkomen beter is dan verhelpen. Hierdoor bespaart u ook geld en komt u niet voor onverwachte uitgaven te staan.

Elke steen wordt bij ons afgedicht om het opnemen van vocht zo laag mogelijk te houden. Dit verlengt niet alleen de levensduur maar voorkomt ook dat er snel vlekken op uw werkblad komen. Het doet er niet toe wat voor materiaal werkblad u investeert maar elk werkblad word volledig afgedicht om de levensduur zo lang mogelijk te maken.

Hoe groot mag het niet ondersteunende overhangende deel zijn?

Wij raden een dikte van 350 mm aan voor een werkblad. Wij raden deze dikte aan voor het halen van het meeste uit uw composieten werkblad. Een werkblad van composiet is ontzettend sterk maar toch is het niet aangeraden om op het blad te staan of hele zware objecten er op te plaatsen. Hier zijn sommige stenen niet ideaal voor.

Als ik schade heb op mijn steen kan dit dan gerepareerd worden?

Het kan natuurlijk voorkomen dat uw blad een schade oploopt. Aan de hand van de grote van de schade kunnen wij kijken of we deze kunnen repareren. Kunnen wij dit niet repareren dan zijn er misschien altijd nog mogelijkheden om de schade weg te werken zodat het voor het oog mooi is zodat u niet gelijk een nieuw blad hoeft te kopen.

Zijn er nog andere afwerkingen mogelijk met steen?

Nee, er zijn meerdere afwerkingen mogelijk maar deze staan allemaal al vermeld op de site. Wordt de combinatie niet vermeld dan kunt u wel contact opnemen om te kijken of er iets mogelijk is maar over het algemeen is dit meestal lastig.

Hoe ver stekt het overhangende deel uit?

Keukenwerkbladen komen vaak 20mm voor de geplaatste deuren. Dit geeft meestal het vermoeden dat de keukens 560mm diep zijn met een toegestane 20mm voor de deuren waardoor de keukenwerkbladen 600mm diep zijn en de badkamereenheden 280 mm diep zijn met een toegestane 20mm voor deuren die de keukenwerkbladen 320mm diep maken. De zijkanten hebben over het algemeen een overhangend materiaal van tussen de 10 – 20 mm wat die worden bepaald door middel van templates. Deze cijfers gelden natuurlijk niet voor iedere keuken of de wensen die u heeft. Zo kunt u deze maten aanpassen aan uw keuken.

Kunt u de voegen tussen de delen van de stenen zien?

Met de reden dat graniet en composiet materiaal niet een onbeperkte lengte hebben van één stuk van rond de drie meter, komt het vaaak voor dat  bij een keukenwerkblad delen worden samengevoegd. Het grootste deel dat de zichtbaarheid van zulke voegen bepaald, is de keuze van het materiaal. Een meer gelijkwaardige steen, zoals een geheel zwarte, zal gedeeltelijk de aansluiting verbergen waar een tropisch zwarte dit niet doet. Donkere kleuren doen beter werk qua het verminderen van de zichtbaarheid hiervan, maar de meeste mensen vinden juist de lichtere kleuren graniet mooi. Zij willen een grotere verbetering aan hun huis aanbrengen en zijn daardoor iets minder enthousiast wanneer ze een aansluiting zien. Wij zorgen er echter voor dat de voegen, ongeacht van het materiaal, zo klein mogelijk zijn, zodat deze dus nauwelijks zichtbaar zijn.

Is de kleur van het keukenblad hetzelfde als de afbeelding op de website?

Het is natuurlijk wel de bedoeling dat uw werkblad er uit komt te zien zoals u dat wilt. Toch zijn er enkele factoren waardoor u een ander beeld krijgt dan de werkelijkheid. Het kan namelijk zijn dat uw computer of monitor verouderd is en dus de afbeeldingen de natuurstenen in een donkerdere of vagere kleur weergeeft. De foto's zelf zijn realistisch en er zullen geen grote veranderingen zijn met de werkelijkheid als u in het bezit bent van een moderne computer en monitor.

Waarom zijn niet alle prijzen van de stenen hetzelfde?

De stenen verschillen natuurlijk allemaal in prijs. Hier zijn verschillende redenen voor, zoals het feit dat de ene steen moeilijker te verkrijgen is dan de andere steen. Niet alleen speelt de verkrijgbaarheid een rol voor het bepalen van de prijs. Ook kost het bewerken van de ene steen meer tijd of arbeid dan de andere steen. Zo zijn er stenen die door machines in een natuursteen fabriek geproduceerd worden maar zijn er ook stenen die daarnaast met de hand bewerkt worden. Hier ligt voornamelijk het prijsverschil in.

Kan marmer gebruikt worden als keukenwerkblad?

Marmer is een materiaal dat niet word geadviseerd als keuken werkblad. Dit komt doordat marmer erg poreus is. Dit wil zeggen dat dit materiaal snel vocht opneemt. Dit is erg nadelig voor het plaatsen van marmer in een keuken aangezien marmer dus niet een sterk materiaalsoort is en niet goed is tegen de handelingen die in een keuken plaats vinden.

Welke dingen moet ik weten over het materiaal graniet?

Graniet is een natuursteen dat niet met de hand word gemaakt maar in een fabriek. Graniet is een van de sterkste natuurstenen die wij te bieden hebben zo wordt graniet door ons ook aangeraden als keukenwerkblad. Dit heeft te maken met verschillende redenen namelijk dat graniet erg goed bestand is tegen hitte. Niet alleen kan graniet goed tegen hitte maar kan het ook goed tegen een stootje. Dus mocht er is een zware pan omvallen of mocht u ergens tegen aan stoten dan zal het graniet niet snel beschadigd raken.

Kan een graniet blad beschadigd raken?

Ondanks dat graniet een van de sterkste steensoorten is die wij te bieden hebben kan het niet alles hebben. Zo zijn er twee dingen waar u mee op moet passen als u een granieten aanrechtblad heeft. Een van die zaken is het gebruiken van scherpe objecten op het aanrecht. Deze scherpe objecten kunnen krassen veroorzaken op het graniet dat er niet mooi uit zien en dus voor onzuiverheden zorgen. Ook moet u oppassen bij het reinigen van een granieten aanrechtblad.  Zo is het belangrijk dat u een niet al te sterk reinigingsmiddel gebruikt. Dit kan namelijk de beschermlaag aantasten en zo uw blad kwetsbaar maken.

Het voorbeeld dat ik voor graniet heb gezien heeft putjes in de bladen. Zal een blad er ook zo voor mij uit komen te zien?

Putjes in het oppervlak van graniet komen door ruimte tussen de gekristalliseerde mineralen. Steekproefsgewijs zijn putjes vanwege de voorbeeldgrootte veel meer aanwezig. In het echt zijn de bladen natuurlijk veel groter als op de afbeelding. Daarom zullen deze puntjes op het oppervlak veel minder erg opvallen. Ook kunt u er voor kiezen om ze te laten verminderen. Hier hebben wij verschillende manieren voor zodat deze putjes minder zichtbaar zijn voor het blote oog.

Kan ik hete pannen direct op het granieten keukenwerkblad zetten?

Het blad graniet is ontstaan door hoge temperaturen. Toch kan het bij een hele hete pan wel schade veroorzaken. Deze kans is zeer klein maar toch raden we onze klanten aan om er een onderzetter onder te plaatsen om problemen te voorkomen. Hierdoor blijft uw granieten blad lang mee gaan en komen er geen vlekken of onzuiverheden in.

Is het mogelijk om kleine gaatjes of putjes te repareren?

Het kan natuurlijk gebeuren dat er iets valt of ergens tegen aan word gestoten waardoor een putje ontstaat. Hier hebben wij een oplossing voor. Wij kunnen deze putjes/schade opvullen door middel van een speciale hars soort. Toch mag het putje niet al te groot zijn omdat u anders kleurverschil gaat zien met de hars en het blad. Maar meestal is het geen enkel probleem om deze schade te herstellen en weet onze service afdeling hier wel raad mee.

Kan graniet uit elkaar scheuren of barsten?

Graniet scheurt of barst niet zo snel. Wel kan het voorkomen dat bij de transport of fabricage iets fout gaat maar dit nemen wij dat voor onze rekening. Bij u thuis zal uw graniet niet snel barsten of scheuren.

Komen er gemakkelijk vlekken op graniet?

Er zijn veel verschillende soorten stenen en de ene steen is poreuzer dan de ander. Poreusheid is iets dat snel vlekken kan veroorzaken. Dit is waarom veel mensen voor graniet kiezen. Graniet is een steensoort die een lage poreusheid heeft waardoor er niet snel vlekken zullen ontstaan in de steen. Dit neemt alleen niet weg dat u op moet passen met welk schoonmaakmiddel u gaat reinigen.

Hoe ontstaat graniet? Waar komt dit vandaan?

Heel diep onder de aardkorst zit graniet. Graniet ontstond miljoenen jaren geleden bij een hele hoge temperatuur wat nu gewonnen wordt voor producten zoals werkbladen. Graniet is sterk en gaat lang mee en is daarom een erg gewild product.

Is graniet een duur materiaal?

De kosten van een granieten blad heeft de consument vaak zelf te beslissen. Zo liggen de prijzen lager als u een kleur kiest die al veel mensen hebben besteld. U kunt op onze website precies zien welke bladen goedkoper zijn dan de anderen bladen. Ook is het belangrijk hoe groot uw blad word en welke maten. Moet hier veel werk aan te pas komen of kan dit binnen een paar uur gedaan worden. Dit zijn allemaal factoren die meespelen bij de prijs van uw granieten blad.

VEEL GESTELDE VRAGEN AAN DE FABRIEK

Verkoopt u direct aan de consument?

Ja, wij doen niet aan tussenpersonen of rare fratsen. Wij leveren direct aan de klant als deze een bestelling bij ons heeft gedaan.

Waarom zijn uw prijzen zo laag?

Dit is zoals eerder vermeld iets waar wij heel erg de focus op hebben gelegd. Namelijk dat wij geen onnodige dingen kostenposten hebben. Veel bedrijven investeren in schitterende showrooms of gigantische kantoren. Wij doen het liever met een ouder bureau en geven de consument een goede prijs voor hun product.

Waar biedt u uw diensten aan?

Aanrechtblad-composiet.nl levert graniet en kwarts keukenwerkbladen door de gehele BENELUX.

OFFERTES, INFORMATIE EN BESTELLINGEN VEEL GESTELDE VRAGEN

Hoe krijg ik een offerte?

Op de website vindt u een pagina waar u gratis een vrijblijvende offerte aan kunt vragen. Dit kost niets en neemt ook niet veel tijd in beslag.

Waarom kan ik niet gewoon online bestellen?

Dit komt omdat ieder huis een anderen keuken heeft met anderen afmetingen. Ook wil iedere klant zijn blad in verschillende diktes en kleuren hebben. Deze moeten speciaal gemaakt worden daarom willen wij graag met de klant spreken om duidelijk de afspraken en wensen te doorlopen.

Kan ik monsters ontvangen?

Deze monsters zijn gemakkelijk te bestellen via onze website.

In welk gebied bent u actief?

We zijn landelijk actief, door heel de BENELUX.

Welke betalingsmogelijkheden accepteren wij?

Wij gebruiken geen online betalingsmethodes u kunt bij ons gewoon met een bankafschrift betalen of contant.

Hoe lang duurt het voordat mijn keukenwerkblad wordt geplaatst?

Wij leveren de bladen 8 weken na de bestelling.

Kan ik een bestelling met aflevering plaatsen?

Dit is een overweging die u kunt maken alleen raden wij dit ter strengste af. Aangezien u gepast vervoer moet hebben om een aanrechtblad van circa 400 kg te vervoeren. Ook heeft u speciale frames nodig om deze op te monteren. Dit wordt door onze professionals gedaan die hier verstand van hebben en weten hoe ze dit moeten doen. Ook bij het zelf vervoeren bent u er zelf verantwoordelijk voor mocht er iets mis gaan. Daarom nemen wij graag deze last van uw schouders en sluiten wij liever zelf het blad aan.

Kan ik ergens anders steen kopen die u kunt fabriceren?

Nee, dit is niet een dienst die wij leveren.

Helpt u mij bij de keuze voor een kleur?

Wij kunnen u advies geven over welke kleuren goed bij uw interieur passen maar uiteindelijk ligt de keuze bij u.

Moet ik wachten met het gebruik van mijn keukenwerkblad nadat deze is geïnstalleerd?

Het beste is om een nachtje te wachten zodat de lijm bij de spoelbak goed kan opdrogen en er zo geen lekkage kan komen. Verder kunt u het aanrechtblad wel gelijk gebruiken.

Wat heeft u nodig om mij een offerte te kunnen sturen?

U kunt met ons contact opnemen via de telefoon of via mail. Ook kunt u gelijk een offerte aanvragen via de website.

Is installatie bij de offertesom inbegrepen?

Nee, de offerte geld alleen voor de levering.

INSTALLATIE VEEL GESTELDE VRAGEN

Snijdt en slijpt u de keukenwerkbladen ter plekke?

Nee dit is niet het geval. Om deze bladen te snijden zijn speciale machines nodig die wij in de fabriek hebben staan en te groot zijn om mee te nemen.

Kunnen we de voegen tussen stukken zien?

Ja. Echter, een stabiele basis die niet kan bewegen tussen de template en de installatie van de voegen zou erg glad moeten zijn. Over het algemeen zijn onze voegen minder dan 3 mm breed.

Bevestigt u mijn wasbak?

Wij bevestigen voor u de wasbak alleen niet de wateraansluiting. Daarvoor zult u een loodgieter moeten inschakelen.

Sluit u mijn wasbak aan?

Nee, u moet hiervoor een loodgieter of vakman laten komen.

Wat kan ik doen om bij het installatieproces te helpen?

Het is belangrijk dat er een vrij pad is naar de keuken zodat er geen spullen nog aan de kant gehaald hoeven te worden. Verder nemen wij liever de last van uw schouders af en doen wij de installatie volledig zelf.

Moet mijn muurunits worden gemonteerd voordat u komt?

Het is aanbevolen om de muurunits niet eerst te monteren. Het is alleen niet mogelijk om dit bij bijkeukens te plaatsen of bij boilers.

Zullen de muren worden beschadigd tijdens de installatie?

Het kan voorkomen dat er een stuk gips moet worden weggehaald om het blad te kunnen plaatsen. Wij raden u aan om eerst al het schilderwerk af te maken en dan het blad te laten installeren.

KEUKENWERKBLAD VOORZICHTIGHEID VEELGESTELDE VRAGEN

Moet ik mijn keukenwerkbladen van tijd tot tijd afdichten?

Ja, wij raden aan uw keukenwerkblad twee keer per jaar te laten afdichten. Hierbij voorkomt u problemen en kunt u een lange periode genieten van uw aanrechtblad.

Hoe maak je stenen keukenwerkbladen schoon?

Zoals al aangegeven is het erg belangrijk welk reinigingsmiddel u gebruikt bij het schoonmaken van uw blad. Kies dus niet een te sterk schoonmaakmiddel en gebruik gewoon een natte doek voor het afnemen van uw blad.

Kunnen stenen keukenwerkbladen fysiek beschadigd worden?

Het steen dat geleverd wordt is over het algemeen bestand tegen een stootje. Toch moet u uitkijken met zware en scherpe objecten. Hiermee kunnen snel putjes en deuken gecreëerd worden. Het zwakke punt van het blad zit bij de randen. Wij raden u vooral aan om hiermee goed op te passen.

Kan een stenen keukenwerkblad gerepareerd worden als het beschadigd is?

Tot op een bepaalde hoogte wel, maar het is lastig om krasje weg te halen op het blad. In het geval van kwarts is het nog lastiger om te repareren, omdat deze werkbladen over het algemeen maar één kleur hebben en een bijpassende kleur is niet gemakkelijk te vinden.

Wat kan vlekken op stenen keukenwerkbladen?

Er zijn bepaalde vloeistoffen die u beter niet op je graniet kunt laten vallen. Dit zijn voornamelijk sterke zuren of azijn. Dit veroorzaakt gaten in de beschermlaag die voor vlekken kunnen zorgen.

Kan ik hete pannen op het stenen keukenwerkblad zetten?

Ja, u kunt pannen op uw graniet plaatsen zorg er alleen voor dat de pannen een korte tijd afkoelen op het fornuis anders heeft u de kans dat er barstjes of vlekken kunnen ontstaan.

Moet ik een snijplank gebruiken?

Een snijplank gebruiken raden wij altijd aan. Hoe sterk uw blad ook is elk scherp voorwerp kan krasjes maken op uw blad. Daarom is het altijd een goed idee om een aantal snijplanken in huis te hebben.